Sidor

torsdag 9 juni 2016

Renskav med kantareller och lingon

Ett recept ur boker Morberg lagar husmanskost av Per Morberg. Det är många riktigt goda recept i den boken och nu blev det detta! Riktigt gott!


4 port.

500 g fryst renskav
7 dl (ca 200 g) färska kantareller
1 stor gul lök
Smör till stekning
Salt och nymalen peppar
2 dl vispgrädde
Färska lingon och persilja till garnering

Låt renskaven tina någon något. Rensa och grovhacka kantarellerna. Skala och hacka löken. Hetta upp smör i en stekpanna och stek svampen tills vätskan kokat in och svampen fått lite färg. Lyft upp den och lägg åt sidan. Fräs löken mjuk och glansig i smör. Tillsätt renskaven och stek tills den får lite färg. Blanda ner kantarellerna. Krydda med salt och peppar. Tillsätt grädden och låt koka ihop några minuter. Servera med pressad potatis. Garnera med lingon och persilja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar