Sidor

torsdag 9 juni 2016

Jordgubbsrulad

Ett recept ur boken Jordgubbar och rabarber av Sandra Leigh Draznin.
Helt okej! Men klassisk rulltårta med sylt är godare. 


Ca 12 bitar

3 stora ägg
1,5 dl strösocker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
750 g (ca 1,5 liter) jordgubbar
3 msk florsocker
5 msk strösocker
1 vaniljstång
200 g färskost
3 msk florsocker
2 dl vispgrädde

Vispa ägg och socker luftigt. Blanda mjölsorterna och bakpulver, vänd ner blandningen i äggsmeten. Fördela smeten jämnt på ett bakplåtspapper på en plåt och grädda kakan mitt i 220 gradig varm ugn i ca 8-10 minuter. Vänd upp kakan på ett sockerstrött bakpapper, täck med fuktig bakduk och låt svalna. Kör en fjärdedel av jordgubbarna tillsammans med 3 msk florsocker till puré i en matberedare. Halvera resten av bären och vänd dem i strösocker. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Rör samman färskost, 3 msk florsocker och vaniljfrön. Vispa grädden styv och vänd ner den i ostkrämen. Vänd även ner de halverade bären. Ta av bakpappret från kakan, fördela ost- och jordgubbsfyllningen jämnt över kakan. Rulla samman ruladen och slå in den i bakpapper, ställ den kallt i minst 2 timmar före servering. Skär jordgubbsruladen i tjocka skivor och servera den tillsammans med jordgubbspurén.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar