Sidor

lördag 9 januari 2016

Kräftsoppa med thaismaker

Ett recept från Jennysmatblogg. Var väldigt gott ut på hennes bild, men tycker inte direkt att det va så märkvärdigt. Ok, gick att äta, men inte nåt jag kommer att göra igen. Jag gillar inte koriander så hoppade över det, slängde i lite persilja istället. 


Ca 3-4 port.
1 finhackad gul lök
1/2 röd strimlad paprika
1/2 strimlad gul paprika
1/2 strimlad grön paprika
400 gram kokosmjölk
1 tsk sambal oelek 
1/2 lime
2 burkar kräftstjärtar (a 360 gram)
(koriander)

Gör så här:
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs lök glansig innan du lägger ner paprikan, fräs den snabbt. Man vill inte ha mjuk paprika, utan behålla tuggmotståndet. Vänd ner kokosmjölk & sambal oelek och låt sjuda upp, dra bort kastrullen från plattan.  Pressa ner en halv lime & rör ner kräftstjärtarna och koriandern och klart att servera



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar