Sidor

söndag 1 november 2015

Tian som i Mougins

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Trodde att det inte skulle vara särskilt gott, men det var faktiskt helt okej.


4 port.
Ca 500 g zucchini (2 st)
1 msk smör + 1 msk olja
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk färska timjanblad eller 1 tsk torkad timjan 
1 burk hela tomater (400 g)
2 msk färsk basilika eller 1 tsk torkad basilika
5 ägg
1/2-1 dl riven lagrad ost
3/4 dl hackad persilja eller gräslök
Salt och peppar

Skölj zucchinin och skär i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i olja och smör på båda sidorna, lägg åt sidan. Finhackad lök och vitlök och stek i olja och smör. Lägg i timjan. Häll sedan i burktomaterna med sitt spad, dela tomaterna i mindre bitar. Krydda med basilika, salt och peppar. Koka utan lock tills vätskan kokat bort, ca 10 minuter. Rör om då och då. Låt svalna. Vispa ihop ägg, riven ost och persilja eller gräslök och blanda sedan med grönsaksröran. Vänd ner zucchinin. Häll allt i en smord pajform , ca 22 cm i diameter. Grädda tianen sakta och långt ner i ugnen i 175 grader ca 40-60 minuter. Servera med gott bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar