Ett tips från min chef! Väldigt enkelt och gott att göra! Riktigt gott nu i värmen!
- 300 g hallon
- 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 kanelstång
- 3 msk maizena majsstärkelse
- ev mangosorbet eller vaniljglass till servering
- Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
- Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
- Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
- Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar