Sidor
onsdag 29 juli 2015
Stekt ris á la Anna
tisdag 28 juli 2015
Indisk grönsaksgryta
söndag 12 juli 2015
Innis & Gunn lager beer
Artikelnummer: 89106 Pris: 15.90 kr. Alkoholhalt: 4,6 %.
Volym: 330 ml. Lanseringsdatum: 1 juli 2015
Skotska succébryggaren Innis & Gunn har under sina dryga tio år på marknaden blivit en riktig favorit bland svenska ölälskare. Genom sin unika metod att lagra öl på ek har man skapat en helt ny smakstil inom ölsegmentet. Nu släpper man sin första öl som inte är lagrad på ek – Innis & Gunn Lager Beer. ”Vi riktar oss mot alla som älskar våra ekfatslagrade ölsorter men som förstås även dricker kvalitetslager. Vår lager vann nyss guld vid den internationella tävlingen Monde Selection 2015 vilket vi är otroligt stolta över”, berättar bryggmästaren Dougal Sharp på Innis & Gunn.
Innis & Gunn Lager Beer är bryggd med Innis & Gunn’s egna jäststam och smaksatt med lagermalt, humlesorterna Super Styrian and Styrian Goldings och sist men inte minst malt gjord på nakenhavre.
Dougal Sharp, grundare och bryggmästare på Innis & Gunn, förklarar bakgrunden till den nya lagerölen:
"Innis & Gunn’s ales har alla en spännande och komplex karaktär som bygger på balans. Smaken ska vara kraftfull men samtidigt angenäm och god. Med vår nya lager ville jag skapa en uppfriskande och aromatisk lager som även levererar fullt ut i balansen. Smaken ger friska humletoner utan att de tar överhanden i beskan. Sist men inte minst har vi tillsatt nakenhavre för att få en känsla av Innis & Gunn’s karaktäristiska, finstämda toner av karamell, samt en härlig nötig karaktär i smaken som nakenhavre levererar”.
söndag 5 juli 2015
Snabblagad färsröra
Hallonsoppa
- 300 g hallon
- 4 dl rödvin (t ex Zinfandel eller annat fruktigt vin)
- 3 dl vatten
- 2 dl socker
- 1 kanelstång
- 3 msk maizena majsstärkelse
- ev mangosorbet eller vaniljglass till servering
- Koka upp hallon, vin, vatten, socker och kanelstång. Småkoka under lock 15 minuter.
- Passera soppan genom en fin sil i en skål. Släng kärnorna och kanelstången. Det är inte ett måste att passera soppan.
- Rör ut maizenan i lite vatten. Vispa ner det i soppan. Koka upp och sjud i några minuter. Låt svalna.
- Förvara kallt och servera gärna med en kula mangosorbet eller vaniljglass. Späd med lite vatten om den känns för tjock.