Sidor

torsdag 7 maj 2015

Nizzasallad med böckling

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Har gjort nizzasallad gång för länge sen, men då gjorde jag med tonfisk. Hade böckling i frysen sen julbordet så passade på att göra denna varianten nu! 

4-5 böcklingar
4 kokta kalla potatisar
1 burk haricots verts
1 liten tunt skivad rödlök
1 ask cocktailtomater 
Ca 10 svarta oliver
2 kokta tomater
1 liten burk sardeller
1 citron

Rensa fisken till filéer och dela i stora bitar. Skala och skiva potatisen. Häll av spadet från bönor och oliver. Dela tomaterna i halvor. Blanda allt i en skål, varsamt så att det inte blir mosigt). Garnera med ägg- och citronklyftor. Den som vill ha någon extra salladssås -förutom oljan från sardellerna och citronen - kan ta lite vinäger på. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar