Sidor

lördag 18 april 2015

Köttbollar med tomat

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Själv skulle jag snarare kalla det frikadeller.. Men gott var det i alla fall!

400 g nötfärs
1 dl buljong
1/2 dl ströbröd
1 ägg
1 knippa dill
1 tsk salt
Svartpeppar
Lite riven muskotnöt

Sås:
1 stor finhackad gul lök
1 burk (400 g) krossade tomater
1/2 tsk timjan eller 1 tsk oregano
Salt och svartpeppar

Lägg ströbrödet i en bunke och slå över buljong. Lägg i ägg, färs, dillhack, salt, svartpeppar och lite riven muskotnöt. Arbeta ihop allt till en smidig färs och låt stå ca 10 minuter. Laga såsen under tiden. Fräs löken i lite smör i en låg och vid kastrull eller gryta. Häll i burktomaterna, salt och kryddor. Koka kraftigt utan lock i ca 5 minuter. Rulla ca 12 riktigt stora"bollar" av färssmeten. Sjud bollarna i tomatsåsen - nu med lock på grytan - i ca 15 minuter. Vänd bollarna med en träsked efter ungefär halva tiden. Servera med spaghetti.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar