Ett tips från en kollega! Kul att göra nåt annorlunda med fisk, gör så sällan det. Det var helt okej, men ingen wow rätt.
- 600 g torskfilé
- 1 tsk dillfrö
- 2 krm grovmald svartpeppar
- 1 tsk strösocker
- 1/2 tsk salt
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka dill
Sås
- 2 schalottenlökar
- 1 fänkål
- 1 msk smör
- 1/2 g saffran
- 1 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 citron
CloseBra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
- Tina torsken.
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka potatisen.
- Torsk: Mortla kryddorna fint tillsammans med socker och salt.
- Strö kryddblandningen runt om fisken.
- Sås: Skala och skiva löken. Ansa och strimla fänkålen.
- Fräs lök och fänkål sakta i smöret i en kastrull. Rör ner saffran och fräs den med grönsakerna. Tillsätt buljong och crème fraiche och koka sakta ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och några droppar citronsaft.
- Torsk: Lägg fisken i en ugnssäker form sätt in den mitt i ugnen 10-15 minuter.
- Dela tomaterna i halvor. Hacka dillen grovt. Lägg tomater och dill på fisken och servera tillsammans med potatis och sås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar