Sidor

torsdag 15 januari 2015

Pasta med spenat och svamp

Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Helt ok vardagsmat.. Inget märkvärdigt direkt.

250 g pasta
150-200 g färska champinjoner
150-200 g färsk spenat
75-100 g nyriven parmesanost
1 vitlöksklyfta

Ca 3 port:

Koka pastan i rikligt med saltat vatten. Laga det övriga medan pastan kokar nätt och jämnt mjuk. Skär champinjonerna i bitar. Fräs dem i en wok eller stor stekpanna över måttlig värme. Skölj under tiden spenaten. Låt rinna av väl, strimla bladen rätt grovt med en vass kniv på rymligt skärbräde. Lägg ner det gröna i stekpannan, pressa över vitlöken och stek allt i några minuter på rätt stark värme under lock. Blanda sedan genast med väl avrunnen nykokt pasta och nyriven parmesanost. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar