1 finstrimlad purjolök
2 skivade vitlöksklyftor
1 kuvert (0,5 g) saffran
1/2 tsk hela fänkålsfrön
3 msk vetemjöl
1,2 liter vatten
2 fiskbuljongtärningar
3 färska, flådda tomater
1,5 dl grädde
400-500 g fiskfilé (gärna gös)
Persilja
Citron
500 g räkor med skal
Skala räkorna och ställ åt sidan så länge. Fräs löken och vitlöken i lite smör i en stor kastrull. Lägg i saffran och fänkål, strö över mjölet och rör om. Späd med vatten, lägg i buljongtärningarna och koka 8-10 minuter. Häll i grädden. Lägg i de fint hackade tomaterna. Koka upp på nytt. Dela fiskfiléerna i mindre bitar, koka dem i soppan ca 5 minuter. Lägg i räkorna och smaka av med citron. Strö över hackad persilja. Servera gärna med aioli och baguette.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar