Bilden blev inte så frestande.. Men jag lovar att den är outstanding!
Här fanns receptet:
http://jennysmatblogg.damernasvarld.se/2014/04/02/den-godaste-kladdkakan-ever/
Där är även bättre bilder om du vill kolla..
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )
Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad
Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken. Detta moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter, Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten i den, och klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar