Sidor

lördag 6 december 2014

Kryddiga rostade nötter

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Så himla gott och enkelt att göra! Rekommenderar att du testar detta!

7 1/2 dl blandade nötter, tex mandlar och hasselnötter
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
1 msk malen kanel
1/2 tsk mald ingefära
1 äggvita 
1 msk vatten

Sätt ugnen på 140 grader och lägg ett bakplåtspapper på plåten. Lägg alla nötter i en bunke. Häll på socker, salt, kanel och ingefära och blanda om ordentligt med händerna. Häll vitan i en kopp, häll i vatten och vispa med en gaffel tills det blir skummigt. Häll äggvitan över nötterna och blanda om igen så att alla nötterna är täckta. Häll ut nötterna på plåten och bred ut dem ordentligt. Sätt in plåten i ugnen i 35 minuter. Låt nötterna svalna innan de bryts i mindre bitar. Förvara i en lufttät burk. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar