Och jag kan säga att det var helt ok, men inte något jag kommer att längta efter att göra igen.
ca 6 port.
1½ l vatten
0,6 kg ren eller älg eller nötkött
salt
Köttbuljong 1st
4 morötter i skivor
1 st purjolök i skivor
1 st palsternacka i bitar
1 kålrot i bitar
ca 10 potatisar delas i bitar
1½ l vatten
0,6 kg ren eller älg eller nötkött
salt
Köttbuljong 1st
4 morötter i skivor
1 st purjolök i skivor
1 st palsternacka i bitar
1 kålrot i bitar
ca 10 potatisar delas i bitar
Klimp:
5 dl vetemjöl
2-3 dl mjölk
1 ägg
lite salt
Koka upp vatten med salt eller grönsaksbuljongtärning stoppa ner klimpen med en matsked som du doppar i kallt vatten så inte smeten fastnar på skeden. Klimpen är klar när den flyter upp till ytan,sätt ner klimpen i köttsoppan när den ska serveras.
Koka köttet i saltat (ev med köttbuljong tärning) vatten.
Låt köttet koka ca 2-3 timmar eller tills det blir mört.
Lägg sedan i skivade morötter ,palsternacka och kålrot,potatis och purjolök och låt koka med ca 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar