Sidor

onsdag 2 juli 2014

ugnsstekt kyckling med klyftpotatis

Väldigt enkelt och gott! 


4 port.
12 kycklingben
2 msk olja
salt och peppar
2 msk soja
1 msk honung
1 vitlöksklyfta
900 g fast potatis
2 dl crème fraiche
2 msk ketchup eller chilisås
1 msk senap

Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
Bryn kycklingbenen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Lägg dem på ena sidan av långpannan. Blanda soja med honung och pressad vitlök. Skär potatisen i klyftor och blanda med resten av oljan, salt och peppar. Häll över klyftorna på den andra halvan av långpannan och stek ca 15 minuter. Pensla sojablandningen på kycklingbenen och stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingbenens innertemperatur är ca 82°C. Blanda crème fraiche, ketchup och senap. Smaka av med salt och peppar.
Servera kycklingen med potatis, sås och gärna sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar