Ett recept som jag fick som tips för ett tag sedan, men jag minns tyvärr inte vem! Men jag kan säga att det var väldigt enkelt och gott i alla fall! Tyvärr så är jag inte så jätteförtjust i bönor, så dom hade man kunnat hoppa över, men det är en smaksak!
Kycklingfärsbiffar:
1 gul lök
400 g kycklingfärs
2 msk soltorkad tomatcrème
salt och svartpeppar
2 msk potatismjöl
1 dl mellangrädde
1 msk smör eller margarin
Bondsallad:
12 körsbärstomater
1 rödlök
1 tetra kokta stora vita bönor (à 380 g)
1 dl svarta oliver
1 burk grillad paprika (à 200 g)
65 g rucola
2 msk rödvinsvinäger
3 msk olivolja
2 skivor vitt bröd
Basilikaricotta:
1 kruka basilika
1 citron (rivet skal)
250 g ricottaost
Kycklingfärsbiffar: Skala och hacka löken.
Blanda färs, lök, tomatcrème, salt, peppar, potatismjöl och grädde. Forma till biffar, 2 per portion. Stek i matfettet i en stekpanna 2-3 minuter per sida eller tills de är genomstekta.
Bondsallad: Dela tomaterna, skala och skiva löken tunt. Skölj bönorna och låt dem rinna av.
Blanda tomater, lök, bönor, oliver och paprika. Vänd ner rucolan.
Rör ihop vinägern med 1/3 av olivoljan och ringla över salladen.
Skär brödet i bitar och rosta dem i en stekpanna med resten av olivoljan tills de är gyllenbruna och knapriga. Toppa salladen med brödet.
Basilikaricotta: Skär basilikan grovt, rör ned den och citronskalet i ricottan och smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna med bondsalladen och basilikaricottan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar