Sidor

onsdag 29 januari 2014

Västerbottnisk hargryta

Fick en hare av pappa, styckad o klar för att lagas. Har efterfrågat recept på hare men inte fått någon respons. Slutade med att jag själv letade upp ett på internet, tyckte detta lät spännande med fläsk i. Och gott blev det! Blev färdig med förberedelserna tidigt så lät grytan stå och puttra i ca 3 timmar..

1,5 kg harkött
4 msk smör
0,5 dl röd vin
5 dl creme frachie
1 tsk rosmarin
3 krm vitpeppar + salt
10 st Scharlottenlökar
200 gram kantareller
100 gram kraftig rökt skinka
1 dl hackad persilja

Skär köttet i mindre bitar, bryn i smör sakta runt om, lägg över i en gryta, vispa pannan med vatten och häll över köttet. Tillsätt vin,creme fraiche, salt och kryddor sjuda i 30 minuter. Bryn hackad scharlottenlök i smör och lägg över i grytan, sjuda yttligare 30 minuter. Fräs kantareller och skinkatärningar var för sig i smör och lägg det i grytan innan servering strö på hackad persilja.
Serveringsförslag: Hasselbackspotatis med sallad och gelé

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar