Sidor

onsdag 15 januari 2014

Anders grönpepparpastasås

Smarrigt pastarecept! E var stormförtjust! Jag är inte lika lätt charmad, men absolut, det var gott! 


1 kg fläskkött t.e.x karré
1 purjolök (delad och skivad)
300 gram skivade champinjoner
1 vitlöksklyfta
3 msk kalvfond (koncentrat)
1 msk fransk senap
5 dl vatten
1,5 msk mortlad torr grönpeppar
1 msk soja
4 dl crème fraiche eller grädde
Salt
3 msk riven permensan ost
maizena för redning


Skär köttet i mindre grytbitar och bryn det så det får fin färg och lägg över i en gryta. Stek även champinjonerna och tillsätt även dessa.
Använd vattnet att vispa ur stekpannan efter varje stekning och häll över den i grytan.

Lägg i purjolöken, kryddorna, fonden, sojan och pressa i vitlöken och låt puttra i ca 15 minuter innan du tillsätter crème fraiche/grädden och låt puttra i ytterligare 30 minuter. Red eventuellt av med Maizena och servera med pasta och riven parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar