Sidor

söndag 1 december 2013

Hasselnötsfudge

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman
Enkelt att göra! Men fudge är egentligen inte direkt nån favorit.. Tycker inte om den lite gryniga konsistensen... Men andra gillar det, så det blir en bra present! 

1 dl rostade hasselnötter 
3 dl strösocker
3 msk smör
2 dl vispgrädde 
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao

Hacka de rostade nötterna i mindre bitar. Lägg allt förutom nötterna i en kastrull. Låt blandningen sjuda upp och koka tills den är 122 grader. Rör ner de hackade nötterna. Lägg ett bakplåtspapper i en liten långpanna och häll i smeten. Låt den svalna helt. Lyft pappret ur långpannan och skär fudgen i fyrkanter. Förvara i en lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar