Ett recept ur Julgodis För små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Jag älskar verkligen mozartkulor, det bara smälter i munnen... detta är ett lättare och snabbare sätt att göra dem på istället.. långa stora mozartkulor i princip, du bara skär som skivor istället. Same same but different!
2 små knubbiga limpor
100 g mjuk nougat
200 g mandelmassa
(1 msk cognac)
100 g mörk choklad
mandelspån eller skållade mandlar till dekoration
Forma nougaten till två smala rullar - ca 10-12 centimeter. Blanda cognac i mandelmassa (frivilligt, jag hoppade över cognac), dela den i två delar och kavla ut dem till avlånga plattor. Rulla in nougaten i mandelmassan, jämna till skarvarna och forma till knubbiga limpor. Lägg dem på ett baplåtspapper. Smält chokladen i vattenbad eller på låg värme i mikro. Låt chokladen svalna och pensla den jämnt över limporna. Garnera med nötter innan chokladen har stelnat. Låt stelna helt. Förvara svalt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar