Sidor

lördag 5 oktober 2013

Saffransglass

Så himla gott med hemmagjord glass! Gillar verkligen min glassmasin! Nu blev det saffransglass, supergott!


3 ägg delade i gulor och vitor
1½ dl florsocker
3 dl vispgrädde

1/2 g (1pkt) saffran
1 sockerbit

Vispa äggulor och florsocker tills det pöser. Det går lätt med elvisp. Vispa sedan vitor och grädde var för sig. (Det går aldrig att få vitorna fluffiga och fina om det finns den minsta fettsmula eller spår av äggula) Vitorna ska vispas så länge att man kan vända uppochner på bunken utan att något rinner ur. Blanda ner den vispade grädden och sist de hårdvispade vitorna i äggulesmeten. Stöt saffran ihop med en sockerbit och blanda sedan ner i smeten. Häll sedan smeten i glassmaskin tills den har frusit till lagom konsistens. Eller frys in i bunke och rör om då och då tills den får bra konsistens.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar