Väldigt annorlunda pyttipanna. Skulle nog inte komma på att göra pyttipanna med sötpotatis och fänkål, så det va lite kul. Men tyvärr kan jag inte påstå att det var så speciellt gott...
4 port.
4 skalade och tärnade sötpotatisar
(1 skalad och tärnad palsternacka)
2 msk olivolja
1 tärnad fänkål
500 g blandad höst svamp, rensad, i bitar
1 hackad gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Rödbetsyoghurt:
1 dl tärnade inlagda rödbetor
2,5 dl grekisk yoghurt
Garnering:
1 msk färsk timjan
Lägg potatis och palsternacka i en stekpanna med olivolja, stek på lite högre värme tills de får lite färg och lägg sedan i en ugnsform. Gör samma sak med fänkål, svamp och lök. Blanda i salt och peppar och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter i 150 grader. Rör runt lite så att det blir jämnt stekt.
Rödbetsyoghurt
Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Lägg dem och yoghurten i en liten skål och mixa med en stavmixer till en slät röra
Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Lägg dem och yoghurten i en liten skål och mixa med en stavmixer till en slät röra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar