Sidor

måndag 30 september 2013

Pytt i panna på höstsvamp och rödbetsyoghurt

Väldigt annorlunda pyttipanna. Skulle nog inte komma på att göra pyttipanna med sötpotatis och fänkål, så det va lite kul. Men tyvärr kan jag inte påstå att det var så speciellt gott...


4 port.

4 skalade och tärnade sötpotatisar
(1 skalad och tärnad palsternacka)
2 msk olivolja
1 tärnad fänkål
500 g blandad höst svamp, rensad, i bitar
1 hackad gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Rödbetsyoghurt:
1 dl tärnade inlagda rödbetor
2,5 dl grekisk yoghurt

Garnering:
1 msk färsk timjan


Lägg potatis och palsternacka i en stekpanna med olivolja, stek på lite högre värme tills de får lite färg och lägg sedan i en ugnsform. Gör samma sak med fänkål, svamp och lök. Blanda i salt och peppar och sätt in i mitten av ugnen ca 15 minuter i 150 grader. Rör runt lite så att det blir jämnt stekt.

Rödbetsyoghurt
Låt rödbetorna rinna av ordentligt. Lägg dem och yoghurten i en liten skål och mixa med en stavmixer till en slät röra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar