Sidor

fredag 17 maj 2013

Pan con chocolate

Ett recept ur Charlotta Malhotras bok Efterlängtade efterrätter. Hade fin besök från Australien i veckan! Då måste jag ju passa på att bjuda på nåt smarrigt. Då blev det att jag testade detta. Gott! Men skulle nog inte ha serverat det som en efterrätt, bättre som ett litet tilltugg till en drink kanske.. Men absolut gott!
½ baguette
2 msk smör
god olivolja
flingsalt
100 g mörk choklad
3/4 dl vispgrädde
1 msk honung
½ msk smör
1 nypa chiliflakes

Sätt ugnen på 200 grader. Skär brödet i cirka en centimeter tjocka skivor. Pensla brödskivorna med smält smör och olivolja. Strö på lite flingsalt. Rosta brödskivorna gyllene i ugnen och låt svalna. Finhacka chokladen i en matberedare. Koka upp vispgrädden med honungen och häll över chokladen samtidigt som matberedaren är igång. Tillsätt smör och chiliflakes och arbeta tills chokladkrämen är helt slät. Lägg en klick chokladkräm på varje brödskiva. Ringla över lite olivolja och toppa med flingsalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar