Sidor

tisdag 21 maj 2013

Chokladterrin

Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Smakade som chokladpudding ungefär, gott!



Cirka 8 port.
250 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1/2 dl ljus sirap eller honung
25 g smör

Ev. Bigarråer eller jordgubbar till servering

Klä en långsmal form eller förvaringsburk med plastfolie. Formen ska rymma minst 1/2 liter och gärna ha ganska liten botten och höga kanter. Hacka chokladen ganska fint. Koka upp vispgrädden tillsammans med sirapen och smöret. Dra kastrullen från plattan och tillsätt snabbt chokladen. Rör tills chokladen har smält och smeten är blank och slät. Häll upp smeten i formen klädd med plastfolie, låt svalna lite och sedan stelna i kylen i minst 5 timmar, men gärna över natten. Lossa terrinen ur formen och skär den i skivor, lättast går det om du spolar kniven med hett vatten och torkar av mellan varje snitt. Terrinen är väldigt kladdig och ganska svår att hantera, men det är precis som det ska vara. Lägg upp skivorna på assietter och servera tillsammans med till exempel bigarråer eller jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar