Sidor

måndag 4 mars 2013

Citronpasta med räkor och sparris

Fick detta goda receptet förra veckan av en läsare. Enkelt och gott! Fräsch smak! Upptäckte dock när jag redan hade börjat att jag hade missat att köpa spenat... men äsch, det gick bra ändå! 



Pasta
Lite spenat, fryst eller färsk
1 kruka persilja
500 g räkor med skal
1 purjolök, hackad
1 pressad vitlök
1 citron
Parmesan


Skala räkorna. Blanda hackad persilja, en rejäl dos parmesan och hyvlat citronskal i en skål.Skär sparrisen i lagom stora bitar. Glöm inte att skära bort och slänga roten på sparrisen, typ tre centimeter in, för den smakar bara trä.Koka pastan och lägg i sparrisen när det är ca två minuter kvar. När det kokat klart slänger du över allt i ett durkslag. Fräs vitlöken och purjolöken, ungefär en till två minuter.Blanda sedan pasta, sparris, skalade räkor, skivad spenat (om den är fryst kan du värma upp den i mikron), persilja, rivet citronskal och parmesan. Pressa över ganska mycket citron och salta och peppra. Rör om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar