Sidor

fredag 1 februari 2013

Tårta med skagenröra

Ett recept från en läsare! Det tackar jag för, för detta var verkligen gott! Lyxigt! Åt av denna som lite kvällsmat med en vän, men tycker egentligen att detta skulle passa lika bra som förrätt till något annat. Eller varför inte ta med om man ska på knyt-kalas? Kommer garanterat uppskattas!





Botten
200-300 gr rågbröd
75 gr smält smör

Mixa och bland rågbröd och det smälta smör. Tryck ut rågbrödet i en springform med löstagbar kant. Låt stå kallt.

Röra
200 gr Piliadelphiaost
200 gr Kesella
3 msk färsk riven pepparrot
300 gr skalade räkor
0,5 dl finhackad dill
en halv tsk salt
svartpeppar
cayennepeppar
citronsaft

Blanda ihop ingredienserna och krydda eftersmak. Ställ i kylen en stund. Tag ut formen och röran. Smeta ut röran till ett fint lager. Låt stå kallt, gärna över natten. Dekorera tårtan efter smak men ägg, kräftstjärtar, gurka, dill, stenbitsrom, citron och annat gott passar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar