Sidor

fredag 22 februari 2013

Lakritskladdkaka

Ett recept ur Mia Öhrns bok Fler kladdkakor. Är egentligen inte så förtjust i sötlakrits.. inte heller kombinationen lakrits och choklad. Men denna var faktiskt helt okej! Hoppas den blir uppskattad på fika rasten!
200 g mörk choklad
200 g rumsvarmt smör
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt
6-8 st Kick (á 19 g) eller liknande lakritskola

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, cirka 22 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Hacka lakritskolorna ganska fint och rör ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar