Sidor

måndag 14 januari 2013

Kryddad soppa med morot och vitlök

Min mamma bjöd på denna goda soppan som förrätt sist jag var där och hälsade på. Supergod! Verkligen gott med stinget från chilin. Testa denna!


4 portioner

4-5 st mindre morötter, skalade
1 st gul lök, finhackad
0.5 st röd chili
4 st vitlöksklyftor, skalade
2 tsk spiskummin
6 dl vatten
1 nypa salt, ca 0.5 krm



Skär ner morötterna i tärningar. Halvera chilin och ta bort kärnhuset. Sätt en stor kastrull på spisen och häll i lite olja ca 1 msk. Fräs vitlöken och den gula löken. Ha i morötterna, chilin och spiskummin. Häll på vatten. Låt koka tills morötterna är mjuka. Mixa.

Till servering:
Kavla ut ett ark smördeg, skär i smala remsor, pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt. Sätt in i 200 grader i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.


2 kommentarer: