Sidor

torsdag 10 januari 2013

Kladdkaka medd daimgrädde


Ett recept ur Fler kladdkakor av Mia Öhrn. Väldigt god och kladdig kaka!


Kaka:
200 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 krm salt

Daimgrädde:
2½ dl vispgrädde
1½ msk kakao
1½ msk florsocker
2 dubbelförpackningar ( a 56 g) daim

Smörj en rund bakform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret till kakan i en bunke i mikron eller i en kastrull på spisen. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält försiktigt. Blanda till en jämn smet och låt svalna lite. Vispa upp äggen lätt tillsammans med sockret och rör ner chokladsmeten. Blanda mjöl och salt, rör ner i smeten och rör till en jämn massa. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i 15 minuter. Låt svalna helt, kakan kan gärna stå i kylen över natten. Lossa kakan ur formen. Vispa grädden fluffig men inte för hård tillsammans med kakao och florsocker. Krossa daimen grovt och vänd ner det mesta i grädden. Bred grädden ovanpå kakan och dekorera med krossad daim.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar