Sidor

onsdag 19 december 2012

Polkagrisknäck

Ett recept ur Julgodis för små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Dom var goda, men jag tycker att vanliga utan mintsmak är godare om du frågar mig.




2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 dl ljus sirap
1 msk smör
1 dl skållad och skalad sötmandel
1 dl hackade polkagrisar
10 droppar pepparmintsarom

Hacka mandeln. Häll grädde, sirap och socker i en kastrull. Sätt på medelvärme och låt det koka upp, rör om hela tiden med en träsked, sänk värmen lite så att knäcken bubblar lite stillsamt. Koka tills smeten är 120 grader. Lyft kastrullen från värmen, tillsätt en matsked smör, mandel, hackade polkagrisar och pepparmintsarom och rör om. Fördela smeten i knäckformar och låt stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar