Sidor

söndag 9 december 2012

Mozartkulor

Ett recept ur Julgodis För små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Supergoda! Superlätt att göra också! Jag hoppade över att blanda i cognac, men det gör du som du vill.


ca 25 stycken

250 g nougat
400 g mandelmassa
(2 msk cognac)
200 g mörk choklad

Skär nougaten i 25 tärningar. Rulla tärningarna till jämna bollar. Blanda cognac i mandelmassan och dela den sedan i 25 bitar. Platta ut varje bit till en ganska tunn kaka, lägg i nougaten och rulla i handflatan till en jämn boll. Mjöla gärna in händerna lite så det inte kladdar. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. låt chokladen svalna. Doppa bollarna med hjälp av en gaffel i den smälta chokladen. Låt bollarna rinna av lite innan du lägger upp dem på ett bakplåtspapper eller ett galler. Låt stelna helt. Förvara svalt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar