Sidor

fredag 7 december 2012

Mintkyssar

Ett recept ur Julgodis För små och stora sockerbagare av Johanna Westman. Väldigt enkelt att göra!


ca 40 stycken

4 dl florsocker
1 dl vatten
1 tsk ättikssprit 12 %
10 droppar pepparmyntsolja
100 g mörk choklad

Blanda socker, vatten och ättikssprit i en tjockbottnad kastrull och koka smeten i ungefär 10 minuter tills den är 115 grader. Häll över smeten i en bunke och låt den svalna. Droppa ner pepparmyntsoljan och rör om ordentligt med en gaffel. Fyll en kastrull till hälften med vatten och låt det koka upp. Lyft kastrullen från värmen. Sätt bunken ovanpå kastrullen och rör om i smeten tills den precis börjar tjockna och vitna. Nu gäller det att vara snabb! Låt kastrullen stå kvar på värmen. Klicka upp smeten på ett bakplåtspapper med hjälp av två skedar. Låt den stelna. Smält chokladen i vattenbad eller i mikorn. låt chokladen svalna och droppa en droppe smält choklad på varje kyss. Låt dem stelna. Förvara kyssarna i lufttät burk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar