Sidor

söndag 16 december 2012

Brända mandlar

Så gott! och så himla enkelt! Dock råkade jag ha mandlarna i stekpannan för länge första gången så sockret smälte och blev som sirap. Men det var bara för att det stod att man skulle röra tills mandlarna började knäppa.. vilket tog ett tag.  Så vid andra försöket sket jag i det, och titta vilket bra resultat det blev! Testa nu detta!


1½ dl strösocker
½ dl vatten
100 g sötmandel
ca 1/4 tsk röd karamellfärg
ytterliggare 2 msk vatten

Lägg socker och ½ dl vatten i  en stor stekpanna (gärna av gjutjärn). Låt det koka upp tills hela ytan bubblar. Rör hela tiden med en trägaffel. Ta stekpannan från värmen och rör ner mandlarna. Rör kraftigt tills det socker som inte fastnat på mandlarna smulat sig i botten. Plocka upp mandlarna och lägg på ett bakplåtspapper.
Häll två matskedar vatten och karamellfärg i stekpannan och låt det koka under omrörning tills sockret smält igen. Bry dig inte om att det är lite grynigt. Lägg i mandeln igen, ta pannan från värmen och rör kraftigt tills mandlarna lossar från varandra och har en skorpa av rött socker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar