Sidor

söndag 25 november 2012

Hallon- och chokladpaj

Ett recept ur boken Himlagott med choklad och kladdkakor av Lotta Bäckström. Hade ändå hallon i frysen sen jag testade chokladpannkakorna här om dagen, så tänkte att jag kunde testa detta receptet.Och gott blev det!




8-10 port.

3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
150 g kylskåpskallt smör
1 ägg

Fyllning:
50 g smör
3 dl kokosflingor
1 ägg
1 dl strösocker
300 g hallon (färska eller frysta)
75 g mörk choklad

Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa i matberedare. Tillsätt ägget och mixa snabbt till en smidig deg. tryck ut degen i en pajform (24 cm i diameter) med hög kant. Nagga och ställ i kylen i 30 minuter. Fäst kanterna med folie och förgrädda pajskalet i 200 grader i ca 10 minuter. Smält smöret till fyllningen och tillsätt kokosflingorna. Vispa ägg och socker pösigt. Häll ner kokosblandningen i äggvispet och blanda. Fördela hallonen i pajskalet och häll fyllningen över. Grädda pajen i 200 grader i 30-35 minuter. Lägg på folie om den blir för mörk. Ta ut pajen och strö på chokladen, grovt hackad. Gratinera i 250 grader i 4 minuter tills chokladen smält. Servera pajen varm med glass eller grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar