Sidor

tisdag 17 april 2012

Kronärtskockshjärtan med tortellini

Ett tips från en klasskompis! Väldigt gott! Tyvärr hade jag missat att jag inte hade parmesan ost hemma, men tog lite riven prästost istället, men det blev väldigt gott ändå! 
2 portioner
240 g kronärtskockshjärtan
3 schalottenlökar eller ½ gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 tsk timjan
1 tsk salt
500 g ricotta- och spenattortellini
1 msk rapsolja
½ dl riven parmesan ost eller prästost

1. Dela kronärtskockshjärtan i mindre bitar. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs schalottenlök och vitlök på låg värme några minuter. Tillsätt skalet från en citron, samt saften från halva citronen timjan, salt och delade kronärtskockshjärtan. Låt allt bli varmt. Ställ åt sidan.
2. Koka tortellinin enligt instruktionerna på förpackningen.
3. Blanda kronärtskockssalladen med tortellinin, ha på andra halvan av citronens saft och riv parmesanost över allt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar