Sidor

lördag 18 februari 2012

Vildkanin Coniglio al forno con patate


Ett recept av självaste Paulo Roberto, oj oj oj... haha. Googlade vad namnet betyder på italienska, och det var nåt i stil med helstekt kanin i ugn med potatis. Vilket är precis vad det är. Grymt gott!! Dock lite läbbigt med en hel vildkanin måste jag säga..måste dom låta huvudet, med ögon, tänder och allt sitta kvar.. uhh. Aja, hur som helst var det verkligen jättegott! Tog mig friheten att byta ut vitlökspulvret mot färsk pressad vitlök istället, tycker att det är godare.

Ca 4 port.

1 kg vildkanin eller kanin
6 st potatisar
1 tsk vitlökspulver
2 msk olivolja
3 msk solrosolja
2 msk färsk rosmarin
salt
svartpeppar
50 g pecorinoost, riven

Sätt ugnen på 175°C. Dela kaninen i mindre bitar. Skala potatisen och skär den i klyftor. Blanda i en skål potatis, olivolja, rosmarin, salt och hälften av pecorinon. Lägg köttet i en ugnsfast form med solrosolja i botten. Krydda med salt, peppar, vitlökspulver, rosmarin och resten av pecorinon. Häll över potatisen i formen med köttet. Sätt in formen i ugnen i ca 60 minuter. Servera gärna tillsamman med små stekta paprikor och/eller aubergintärningar stekta med vitlök och tomat.

Gjorde en sås till på:
creme fraiche, smulad feta ost, salt, peppar och pressad vitlök. Super gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar