Sidor

onsdag 29 februari 2012

Orm-Anders Kenyanska kycklinggryta



Gjorde detta receptet till lunch idag, och gud så gott det var!! Enkelt att göra också, med inte allt för många konstiga ingredienser! Rekommenderar starkt att du testar detta receptet för det  var annorlunda med kokosmjölken och dom goda kryddorna!

ca 4 portioner

1 hel kyckling, ca 1,3 kg
1 gullök
1-2 st vitlöksklyftor
1 röd spansk peppar
2 msk olja
½ tsk mald ingefära
1 tsk salt
1 tsk curry
1 tsk rivet citronskal
1 tsk strösocker
1 msk tomatpuré
2 dl kokosmjölk
2 msk hackad persilja

Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka vitlöken och löken. Dela pepparn längs med, skrapa ur kärnorna och skär den i tunna strimlor. Hetta upp oljan till medelvärme i en gryta. Lägg i lök, vitlök, peppar, curry, salt, socker och ingefära. Rör om och låt fräsa i ca 1 min. Lägg i kycklingen och låt den bryna på båda sidorna i ca 5 minuter. Tillsätt citronskal, tomatpuré och kokosmjölk. Lägg på lock och efterstek kycklingen i ca 25 minuter. Rör till sist ner persiljan och servera med jasminris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar