Sidor
▼
tisdag 21 februari 2012
Fluffig Frusen Polkagrispaj
Ett recept från min fina boken Vinterns söta Av Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman. Så sjukt god paj! Och annorlunda. Du bara måste prova denna, jag lovar att du inte kommer att bli besviken!!! OBS: Tårtan ska stå minst 5 timmar i frysen innan du kan servera den.
Pajdeg:
20 st småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten
Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. tryck ut smulblandningen i en springform med löstagbara kanter. Ställ in i frysen. Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff och några droppar pepparmyntsolja. Lägg en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan. Krossa polkagrisarna i mortel. Blanda ner i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet. Ta resterande kräm och blanda i några droppar röd karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen. Ställ in pajen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar. Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad har smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig. Servera såsen varm eller kall till pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar