Sidor

torsdag 8 september 2011

Linas kyckling med basilikasås

Ett tips från en läsare! Enkelt och gott recept! Perfekt lunch idag när jag inte orkade göra något för krångligt. Det behöver inte vara så super avancerat för att det ska vara gott, och detta är ett typiskt sånt recept. God sting från vitlöken, krämig god sås och basilikan är pricken över i.

Skuren kycklingfilé i bitar
2,5dl matlagningsgrädde 
2,5dl crème fraiche 
1 kycklingbuljongtärning 
1 grönsaksbuljongtärning 
Vitlök efter tycke och smak 
Ca en halv påse finhackad, fryst basilika 
Salt och peppar 

Börja med att bryna kycklingen tillsammans med vitlök. Salta och peppra när den fått färg. Blanda samtidigt ihop grädde, crème fraiche och buljong i en djup panna och låt koka upp. Lägg i den brynta kycklingen i såsen och låte puttra några minuter. Häll till sist i basilikan och blanda om. Servera tillsammans med pasta

2 kommentarer:

  1. låter jättegott :) Lätt oxå, perfekt för mig sm hatar när det är många ingredienser att holla på med. ska defenitivt prova :)

    SvaraRadera