Sidor
▼
söndag 25 september 2011
Kyckling i jordnötssås
Ett tips från en läsare. Tack så mycket! Det var väldigt gott! Gjorde som hon skrev, hoppade över äpplena, men du gör som vanligt som du vill om du vill testa!
4 kycklingfiléer, ca 500 g
2 äpplen
2 vitlöksklyftor
1 dl salta jordnötter
1-2 tsk hackad röd chilifrukt
2 msk jordnötssmör
rivet skal och saft av 1/2 lime
1 msk farinsocker
1 dl vatten
2 1/2 dl mellangrädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk smör
1/2 tsk salt
Skär kycklingen i strimlor. Kärna ur och strimla äpplena. Skala och hacka vitlöken. Hacka nötterna. Vispa ihop nötter, chili, jordnötssmör, lime, farin, vatten, grädde och smulad hönsbuljong i en gryta. Låt koka upp. Bryn kycklingen, lite i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i grytan och låt koka några minuter. Smaksätt med salt. Fräs äpple och vitlök och rör ner i grytan. Servera med kokt ris och fräst salladslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar