Sidor

tisdag 20 september 2011

Ädelostgratinerad kyckling med valnötter

Ett tips från Helena!Tackar så mycket. Men tyvärr är jag inte så förtjust i när man har ädelost i sås.. till rödvin och kex är det supergott, eller i sallad.. men såhär är det ingen hit enligt mig. Men jag provade receptet i alla fall!

700 gram kycklingfiléer
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
1 msk smör
salt och peppar
timjan

2 dl crème fraiche
125 gram ädelost
1,5 dl valnötter, hackade
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk kycklingfond

Till servering:
haricot vertes



Sätt ugnen på 200 grader. Skär filéerna på längden i två delar. Finhacka löken och vitlöken. Stek lök och vitlök i smör tills de mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kyckingbitarna och stek ca några minuter per sida. Salta och peppra och krydda med timjan. Lägg kyckling och lök i en ugnsform. Mosa ihop ädelost med pressad vitlök, crème fraiche, valnötter och fond och bred ut över kycklingen. Gratinera 30 minuter. Servera med exempelvis haricot vertes.

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Delar med mig av ännu ett recept så du kan fortsätta :) Det här receptet är ett av mina favoriter och brukar även uppskattas av gäster:

    http://arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=14524

    Jag brukar hoppa över äpplena, blir godare utan. Servera tillsammans med jasminris och en fräsch sallad!

    Lycka till!

    SvaraRadera
  2. tackar, låter smarrigt! det ska jag absolut prova! :)

    SvaraRadera