Sidor

måndag 22 augusti 2011

Vanilj och honungscheesecake


Ett recept ur boken kladdiga kakor! Egentligen tycker jag allra bäst om frozen cheesecake, men utav dom som man gör i ugnen så tycker jag nog att denna varianten är allra godast!

ca 12 bitar
ca 250 g pepparkakor
50 g smält smör
600 g philadelphiaost
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ dl flytande honung
honung och färska bär till garnering

Sätt ugnen på 150 grader. Krossa pepparkakorna i en bunke och rör ner det smälta smöret. Fördela jämnt i en smord springform. Rör samman philadelphiaost, strösocker och vaniljsocker till en jämn smet. Knäck äggen i en bunke och vispa lätt tillsammans med honungen. Tillsätt därefter under omrörning lite äggsmet i taget tills du får en smet utan klumpar. Rör utan visp eftersom det inte ska komma in luft i kakan, en träslev funkar toppen. Grädda i mitten av ugnen ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna. Rippla lite flytande honung över och dekorera med bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar