Sidor

onsdag 31 augusti 2011

Tutti Frutti

Ett recept från min underbara bok Efterlängtade efterrätter. Tyvärr var det här inte lika underbart. Rätt trist faktiskt. Mycket godare med vanlig fruktsallad. Men det var kul att passa på nu när jag fått fina plommon från mammas trädgård.

5 plommon
1 äpple
1 päron
2 dl strösocker
vispad grädde
vatten att koka i

Skala och kärna ur päronet och äpplet och skär sedan i små bitar. Koka äppel bitarna i så lite vatten som möjligt i ca 3 minuter. Blanda sen ner päron bitarna och låt koka i ca 3 minuter till. Lägg ner plommonen i kokande vatten, dra sedan av skalen, kärna ur och skär i bitar. Blanda sedan ner plommonen och sockret med päronet och äpplet. Låt koka i ett par minuter. Låt svalna. Servera med vispad grädde.

2 kommentarer:

  1. Hej :)

    Tips på en jättegod Kyckling med basilikasås:

    Skuren kycklingfilé i bitar för ca 4 port
    2,5dl matlagningsgrädde
    2,5dl crème fraish (stavas?)
    1 kycklingbuljongtärning
    1 grönsaksbuljongtärning
    Vitlök efter tycke och smak
    Ca en halv påse finhackad, fryst basilika
    Salt och peppar

    Börja med att bryna kycklingen tillsammans med vitlök. Salta och peppra när den fått färg. Blanda samtidigt ihop grädde, crème fraishen och buljongen i en djup panna och låt koka upp. Ibland reder jag såsen med lite redning.
    Lägg i den brynta kycklingen i såsen och låte puttra några minuter. Häll till sist i basilikan och blanda om. Servera tillsammans med pasta. Supergott och enkelt!

    Hoppas det smakar och att du kan fortsätta länge till :)

    SvaraRadera
  2. tack lina! det ska jag absolut prova! håll utkik här på bloggen så kommer det inom kort!:)

    SvaraRadera