Sidor

torsdag 25 augusti 2011

Petreas Laxform med curry och grönpepparsås


Fick detta receptet för ett par veckor sedan! Roligt att det ramlar in några tips lite då och då! Fortsätt gärna med det!
Hur som helst så var detta en helt ny variant att tillaga lax på, för mig i alla fall! Och gott var det!
Tack Petrea!

ca.4 portioner

Färsk lax ca. 600g
2 dl grädde
1 tsk curry
1/2 dl japansk soja
Saft av 1/2 citron
1 tsk torkad grönpeppar

Garnering:
150 g skalade räkor
Dillvippor
Citronklyftor

Tillbehör: kokt potatis eller ris, vilket man gillar bäst och en god sallad!

1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en smord fast ugnsform. Krydda med salt och peppar.
2. Blanda grädde (ovispad), curry, soja, citronsaft och grönpeppar i en skål och slå över blandningen över fisken. Grädda tills den är klar, kanske 30 min, man får kolla den.
3. Garnera med räkorna, dillen och citronklyftorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar