Sidor

lördag 27 augusti 2011

Jordgubbsjelly

Ett recept ur boken Kladdiga kakor. Och tyvärr så måste jag säga att det var inte ett dugg gott. Smakade en tugga sen åkte resten i soporna. Synd på dom fina jordgubbarna.. men nu vet jag det!
Skrev ner receptet i alla fall, om det är någon som vill prova på det i alla fall... men jag skulle säga: gör det inte!

ca 6 portioner

4 st gelatinblad
4 dl jordgubbssaft, outspädd
2½ dl mousserande torrt vitt vin
½ liter jordgubbar
2 dl vispgrädde till servering

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm upp saften till strax under kokpunkten. Ta upp gelatinbladen och låt dem droppa av, lägg dem i saften och låt svalna. Tillsätt vinet. Snoppa jordgubbarna och kvarta dem. Fördela jordgubbarna i 6 glas och tillsätt jordgubbslagen i glasen. Låt svalna något innan du förvarar dem i kylen minst ett par timmar innan de avnjutes (!). Servera gärna jellyn ed lite lätt vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar