Sidor
▼
torsdag 11 augusti 2011
Hasselnötskaka med minttopping
Recept ur boken Kladdiga kakor. Kände tyvärr på mig att denna inte skulle vara någon hit.. gillar inte sockerkaks liknande kakor, trist helt enkelt. Och krämen man skulle ha uppe på var inte alls imponerande. Nej vet du vad, inget för mig.
10 portioner
smör till formen
2 ägg
2 dl strösocker
75 g smält smör
1 dl vispgrädde
rostade malda hasselnötter
2 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
200 g philadelphiaost
5 droppar pepparmintsolja
1 msk florsocker
hyvlad mörk choklad till garnering.
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en sockerkaksform på ca 1½ liter. Vispa samman ägg och socker till ett poröst skum med elvisp. Tillsätt det smälta smöret och grädden och rör om. Häll i hasselnötter, bakpulver och mjöl och blanda försiktigt till en jämn smet. Fyll formen och grädda i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna. Vispa samman philadelphiaost, papparmintsolja och florsocker till en jämn smet. Spritsa eller stryk på kakan. Hyvla över lite choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar