Sidor

måndag 11 juli 2011

Porterstek


Fick detta tipset av en underbar tant som jag gick hem till i hemtjänsten förut. Hon var verkligen ett proffs i köket. Det är ingen slump att det är hennes äppelkaka som jag har som favorit.
Rekommenderar starkt att ni provar porterstek om ni inte har gjort det förut.. himmelskt gott!

ca 8 port.
1,25-1,5 kg benfritt kött
33 cl porteröl
½-1 dl svartvinbärssaft
3/4 dl soja
7 torkade enbär
2 tsk timjan
7 hela svartpepparkorn
2 gula lökar,skivade
3 st köttbuljongtärningar

Häll ner allt i en stor gryta, låt stå och puttra i ca 1½ timme. Vänd på steken då och då. Köttet ska vara 75 grader i mitten när det är färdigt. Servera med kokt potatis och gärna lite svartvinbärsgelé.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar