Sidor

lördag 30 juli 2011

Bakad ricotta med vit choklad


Ett recept ur boken Kladdiga kakor. Det lät spännande att prova baka nåt med ricotta, minns inte att jag har gjort det förut. Eller kanske, men i så fall var det väldigt länge sen. Hur som helst så var det inte så super gott.. ganska så skum smak faktiskt..
Visserligen råkade jag glömma köpa vit choklad och gjorde på mörk istället..men det hade nog smakat lika skumt om det hade varit vit..

ca 8 portioner

250 g ricotta
2 msk florsocker
1 krm vaniljsocker
3/4 msk maizena
75 g finhackad vit choklad
1 ägg
16 färska eller lösfrysta hallon
ev chokladglass till servering

Sätt ugnen på 175 grader. Placera ut 8 engångsmuffinsformar i aluminium på en plåt. Smör med smör och socker. Blanda alla ingredienserna utom hallonen i en bunke. Fyll formarna ända upp till kanten med smet och lägg 2 hallon ovanpå varje. Grädda ca 15 minuter i mitten av ugnen. Serveras omgående, gärna tillsammans med lite chokladglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar