Sidor

tisdag 21 juni 2011

Bananchokladkaka

Ytterliggare ett recept från boken Kladdiga kakor! Helt okej, annorlunda med toppingen över. Det var gott! Men kunde bara äta en liten bit, sen blev det för sött för mig.

ca 12 bitar

100g smör
150g finhackad ljus blockchoklad
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 mosade bananer
2½ dl vetemjöl
100g hackade torkade bananer

Topping:
100g finhackad ljus blockchoklad
1½ dl vispgrädde
1 msk glukos
25g smör

torkade bananskivor till garnering

Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en avlång sockerkaksform till ca 1 liter. Smält smöret, tillsätt den finhackade chokladen och rör om. Blanda i socker, vaniljsocker och ägg. Tillsätt det mosade bananerna och rör om. Blanda i mjölet och de torkade bananerna, rör om till en slät smet. Fyll smeten i formen, grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Lägg chokladen i en bunke. Koka upp grädden och häll den över chokladen, låt stå i 5 minuter. Tillsätt glukos och smör, mixa samman till en slät tryffel. Häll över kakan och dekorera med torkade bananer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar