Sidor

onsdag 4 maj 2011

4 Maj Pinje- och pistaschnötkaka


Ett till recept ur boken kladdiga kakor! Tänkte jag ville ha något gott att bjuda mina klasskamrater på när dom kommer på besök.
Väldigt god kaka, kladdig och härlig! Annorlunda med pinje och pistaschnötter i, har nog aldrig bakat något med det i förut. Men det var gott, gjorde att kakan fick lite gott tuggmotstånd, samtidigt som den var väldigt kladdig.


200 g smör
200 g finhackad ljuschoklad
2½ dl strösocker
3 ägg
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
1 dl pinjenötter
1 dl pistaschnötter

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull på låg värme, när smöret smält lägger du i chokladen och rör om tills den smält. Tillsätt socker och ägg under omrörning. Häll i vaniljsocker och mjöl och rör om. Rör i pinjenötterna och hälften av pistaschnötterna. Häll smeten i en springform på ca 24 cm i diameter. Fördela resten av pistaschnötterna ovanpå. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt stå kallt att stelna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar